...

10 ting vi har lært på 10 år

Skrevet af Gitte Glibstrup

1. Det skal ikke være kunst – det skal være færdigt

Du kan altid nørkle lidt mere. Omskrive passager. Udvikle lidt mere på din strategi og interviewe endnu en bruger. Og det er godt. Men nogle gange, ik? Så skal tingene også bare ud over rampen.

2. Hav et system til at styre tid og opgaver

Der er forskel på, hvor meget energi, du har. Nogle gange er der flow i arbejdsopgaverne, og andre gange er der ved Gud ikke. For at nå mest muligt har vi valgt benhårdt at følge “Getting Things Done” systemet. Kort fortalt handler det om, at du for hvert af dine projekter (her taler vi både arbejdsmæssige og private projekter) beslutter, hvad du vil opnå – og derefter beskriver den næste konkrete aktion.

3. Arbejd på din forretning – ikke kun i den

Du kan lynhurtigt komme til at drukne i drift og blive ordre-opfylder for dine kunder. En fyldt ordrebog er dejlig. Men det betyder, at der er nogle andre, som bestemmer over din tid.

Derfor har vi helt fra begyndelsen været inspireret af dem, der slår fast, at man ikke kun skal arbejde i sin business, men også sin business.

4. Et håndslag er ikke altid nok 

I de første mange år kørte vi stort set med mundtlige aftaler og håndslag. Det gik fint. Altså lige indtil vi fik den første kunde, der ikke hverken var offentlig eller ejet af en enkelt person, som vi kunne se i øjnene og give håndslag. Vi brændte nallerne. Og vi lærte: Skriv en kontrakt.

5. Tjek det – kan det egentlig fungere?

Store tanker og armbevægelser er vi vilde med. Men hvad sker der, når ideerne rammer hverdagen? Kan det så fungere? Passer coverfotoet? Eller er der så meget tekst i et billede, at annonceringen på facebook ikke bliver optimal. Husk at kontrollere, at de overordnede planer kan fungere. 

6. Proces er ikke nødvendigvis et bandeord

I de første mange år sagde vi med et grin til hinanden “proces er et bandeord”. Der må vi bare sige: Vi er blevet klogere. Møder (fysiske eller online) er nødvendige for at sikre fremdrift – for hvem har lyst til for tredje møde i træk ikke at levere?

7. Brug tid på dit fag (og alt muligt andet)

Vi har begge en journalistuddannelse og dagblads-erfaring i bagagen. Og vi lider af udpræget nysgerrighed. Derfor har vi lange ører og øjne, og vi er som regel ret opdaterede på, hvad der rør’ sig. Både i vores eget fag – og i mange andre. Gitte hører podcasts, mens Jeannette er mere til nyhedsbreve og sociale medier.

8. Vækst mig et vist sted …

Vækst, vækst og mere vækst. Altid hører vi om vækst. Og det er da meget godt. Men hvis væksten kun er på toplinjen, eller hvis væksten kvæler det sjove, så bliver det et nej tak herfra. (Vi har haft medarbejdere, og vi må nok konstatere, at studentermedhjælpere og freelancere er et bedre match for os. Vi elsker vores frihed for højt til at kunne være gode ledere.)

9. Du skal være irriterende (og til tider småsur)

Har du haft møde med din bank? Med en pensionsselskab? Eller bare en underleverandør? Vi har lært, at vi skal være meget t-y-d-e-l-i-g-e i de krav, vi vil have opfyldt. Det betyder, at vi godt kan virke småsure, hvis kravene ikke bliver mødt. Og det kan helt sikkert også resultere i, at vi bliver opfattet som pisseirriterende, når vi for 12. gang følger op på noget, der ikke er leveret. Men vi har lært at leve med det.

10. Godt samarbejde er vigtigt

10 år. Så ved man et og andet. Og det vi især har lært er, at man skal huske at drikke champagne. Huske at udnytte lange køreture til en god snak i telefonen. Huske at spise en god frokost en gang imellem. For når man er så viklet ind i hinanden og hinandens økonomi, som vi er, så er den “sociale kapital” altafgørende.

Skål.
Vi er klar til 10 år mere.

Skal dine tekster være 100 % bedre?

Når du klikker “tilmeld mig” siger du samtidig ja til at modtage digital markedsføring fra os. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores privatlivspolitik her.

* skal udfyldes

Måske kan du også lide …

Hvad er en strategi?

Hvad er en strategi?

En strategi svarer på "hvorfra og hvortil".Svaret på "hvordan" er taktisk og operationelt. Det lyder jo superenkelt, når vi beskriver det...

Hvad er Employer Branding?

Hvad er Employer Branding?

Employer Branding betyder, at du arbejder med at skabe et stærkt brand, som nuværende eller potentielle medarbejdere finder så attraktivt,...

Hvad er Employee Advocacy?

Hvad er Employee Advocacy?

Employee Advocacy betyder, at medarbejderne virker som ambassadører for virksomheden ved for eksempel at tale pænt om den ude i byen eller...

Skal dine tekster være 100 % bedre?


Få 3 siders tjekliste med 16 punkter + strategiske overvejelser samt huskeregler og kæpheste.

Din tjekliste er på vej, kig i din indbakke.