...

Min digitale verden – mit liv i skyen

Skrevet af Gitte Glibstrup

Vi lever vores liv mere eller mindre online. Så hvis du vil kommunikere til mig (og andre som mig), kan det være relevant at kende min digitale hverdag. Jeg er faktisk selv blevet overrasket over, hvor meget det digitale fylder.

 

Jeg er 39. Gift. Og har tvillingedrenge fra 2009. Jeg er altså sådan en, som både virksomheder og det offentlige gerne vil i kontakt med og kommunikere til.

Jeg er ikke vild med at tale i telefon. Faktisk bliver jeg en smule forskrækket, hver gang den bimler. Og det er som oftest en lidt for frisk sælger, et lidt for kækt analysebureau eller min mand, der for gud ved hvilken gang spørger, om det er broccoli eller blomkål, jeg bedst kan lide.

Men dermed ikke sagt, at jeg ikke bruger min telefon. For det gør jeg. I flere timer hver eneste dag. Når jeg vågner, så er det via min telefons alarm. Når jeg har slået øjnene op, så tjekker jeg Facebook og Instagram og tager en tur på DR og TV2 og et par aviser for at få nyhederne.

Når ungerne er sendt afsted på cyklen, så hopper jeg i bilen og finder den podcast, jeg har lyst at lytte til. Min halve time i bilen bruges typisk på fagnørderi. Tech nyheder. Eller bare ren og skær underholdning.

På jobbet klapper jeg Mac’en op. Tjekker min digitale kalender for dagens aftaler. Tjekker ind i vores team-kommunikations-værktøj Slack og løber mine igangværende projekter igennem på Todist og får i løbet af dagen hakket ting af på to-do-listen.

Mine dokumenter og billeder ligger på Google Drev, som konstant er opdateret, så jeg kan følge med i det arbejde, som resten af mine kolleger har haft travlt med – ligesom de kan arbejde videre på mine ting og læse korrektur, sparre eller vidensdele.

Jeg er ved at tage noget efteruddannelse på Aarhus BSS, og her ligger dokumenter og beskeder på Blackboard, som jeg også logger ind på.

I pauserne tjekker jeg Instagram over en kop kaffe. Griner af et fjollet billede fra Anders Hemmingsen og en lige så skør Snapchat-story fra Lakserytteren. Læser også lige et par Pulse-indlæg på LinkedIn, hvor nogle af de fremmeste på deres felt har delt lidt ud til masserne. Har måske endda tid til en TED-video om kropssprog eller om fremtidige økonomier eller om flygtningekrisen.

Via kalenderen bipper en notifikation. Jeg skal afsted til kundemøde. Telefonens GPS foreslår mig en anden vej, end den jeg troede, da der er kø på motorvejen.

 

Apps til alle anledninger

Blæsende ind ad døren derhjemme efter arbejde, er det andre apps, der bliver fundet frem. På Forældreintra (grrrr) får jeg dagens updates fra skolen. Læser – helt analogt og i en rigtig bog – sammen med drengene i de påkrævede 20 minutter (på en god dag). På holdsport er der info om weekendens kommende fodboldstævner, og der koordineres noget samkørsel.

Jeg har lovet at lave noget indisk til aftensmad og googler mig til en opskrift på iPad’en. Jeg sætter lidt musik på via Spotify og helliger mig maden og musikken i en halv times tid.

Efter spise-bade-putte seancer er der ro på og sofaen rammer. Via min Chromecast streamer jeg et afsnit af Narcos fra Netflix eller ser den seneste udgave af Debatten på DRs app. Imens ”second-screener” jeg med telefonen og spiller lidt wordfeud eller woodpuzzle.

Lurer også lidt på et bålsted på Pinterest og falder over en spændende kageopskrift til weekenden, som bliver pinnet.

På Facebook Messenger koordineres indkøb af gave til en venindes fødselsdag i en gruppechat, og jeg sender penge på MobilePay. På Whats App får jeg et par billeder fra min mands familie i Tanzania. De har været til bryllup. Stort og farvestrålende. Og med masser af grillet ged.

 

Digital hverdag

Indlægget handler ikke om, at jeg kan en masse fine ord og vil vise mig selv frem som særligt digital. Men det er en skildring af min hverdag, hvor apps, smartphone, computer, iPad, internettet og privatliv smelter sammen.

Og jeg har ikke engang taget de apps med, som jeg ikke bruger jævnligt.

 • Netbank for at betale regninger.
 • Mobilporto når jeg en sjælden gang skal sende et brev.
 • Danløn for at godkende en lønudbetaling.
 • E-boks for at få kommunikere med det offentlige.
 • Skype når jeg taler med min lillebror i Norge.
 • Parkerings-app, der gør betalingsparkering lidt nemmere.
 • Wallet til boardingpas og lignende.
 • Mailchimp til at udsende nyhedsbreve.
 • Webshopping til jul, fødselsdage og dagligdage.
 • Var jeg single, ville jeg rode rundt på Dating og Tinder.
 • Kunne jeg finde ud af aktier, ville jeg tjekke kurserne.
 • Var jeg interesseret i vejret, ville jeg tjekke det (i dag kigger jeg ud af vinduet).
 • Fik jeg trænet, ville jeg booke hold online.
 • Da jeg fik mad fra Årstiderne, skulle de bestilles og afbestilles.
 • Jeg finder tog via Rejseplanen og køber rejse via DSB og Mobilbilletter
 • Osv osv osv…

 

Jeg ved godt, at der er problemer med at leve sit liv online. Det gør noget ved nærværet. For vores evne til at løfte næsen op over telefonen og se og undres.

Der er udfordringer med sikkerheden. Hvem ejer mine data, og hvad bliver de brugt til? Og hvad med ungerne, der kan passificeres med en iPad?

Jeg anerkender udfordringerne – men ser og elsker samtidig mulighederne, for de gør min hverdag nemmere på mange måder.

Og det skal du vide, hvis du kommunikerer til sådan en som mig.

Skal dine tekster være 100 % bedre?

Når du klikker “tilmeld mig” siger du samtidig ja til at modtage digital markedsføring fra os. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores privatlivspolitik her.

* skal udfyldes

Måske kan du også lide …

Hvad er en strategi?

Hvad er en strategi?

En strategi svarer på "hvorfra og hvortil".Svaret på "hvordan" er taktisk og operationelt. Det lyder jo superenkelt, når vi beskriver det...

Hvad er Employer Branding?

Hvad er Employer Branding?

Vi oplever, at begrebet ikke altid blive brugt i den fagligt korrekte betydning af ordet – så her kommer svaret på spørgsmålet "hvad er...

Hvad er Employee Advocacy?

Hvad er Employee Advocacy?

Employee Advocacy betyder, at medarbejderne virker som ambassadører for virksomheden ved for eksempel at tale pænt om den ude i byen eller...

Skal dine tekster være 100 % bedre?


Få 3 siders tjekliste med 16 punkter + strategiske overvejelser samt huskeregler og kæpheste.

Din tjekliste er på vej, kig i din indbakke.