Podcast-vært på ”Klog på gris”

Skrevet af Jeannette Refstrup

Den 25. februar 2021

At formidle gode historier og viden strategisk er et fag – og det er nok ikke nogen hemmelighed for nogen af jer, at vi I høj grad føler os hjemme i det skrevne ord.

Men vidste du, at Gitte har taget efteruddannelse i podcast, og at Jeannette havde radio som medie-speciale på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole?

Den viden er vi superglade for at have fået lov at bruge i 2020 – til podcasten “Kirke & Co” og senest “Klog på gris”. Sidstnævnte havde premiere mellem jul og nytår. 

”Klog på gris” er produceret i samarbejde med Journalist Søren Laursen fra Patos Film for Danske Svineproducenter og finansieret af Svineafgiftsfonden.

”Klog på gris” er folkeoplysning om danske svineproducenter og den typiske danske gris.

Derfor interviewer Jeannette i de 7 afsnit projektleder Jacob Drehn fra Danske Svineproducenter. Afsnittene fra podcasten Klog på gris har følgende emner:

  • Har en dansk gris det godt? Trivsel i de danske svinestalde er emnet på det første afsnit af podcasten. 
  • Har en glad gris krølle på halen? I andet afsnit kan du høre mere om halekupering af de danske grise. 
  • Sviner flæskestegen klimaet? Hvilke klima- og miljøudfordringer er der ved dansk produktion af grise? I afsnit tre af podcasten kan du høre mere om gylle, biogas og foder med protein. 
  • Hvordan får grise sunde maver? Hvad er det for maveudfordringer, der rammer de danske grise? I afsnit fire er emnet sunde maver for grisene i de danske stalde. 
  • Får den danske gris for meget antibiotika? Hvad er MRSA? Antibiotika i dansk svineproduktion og MRSA hos grise er emnet i femte afsnit af podcasten. 
  • Hvad er der sket med Jens Hansens bondegård? Hvordan har svineproduktionen udviklet sig? Størrelsen af de danske svinebesætninger og deres antal er emnet i det sjette afsnit.  
  • Er teknologi blevet vigtigere end grise? Teknologi i danske svinestalde er emnet for syvende og sidste afsnit af podcasten. 

Ønsker du at blive klogere på, hvordan den danske gris egentlig går og har det, så kan du lytte til podcasten “Klog på gris” her.

”Klog på gris” og ”Kirke og Co” findes også på Spotify og apple.

Læs mere om vores andet podcast ”Kirke og Co” her>>

Måske kan du også lide …

Find jeres Tone of Voice

Find jeres Tone of Voice

Betydningen af en stærk stemme er så undervurderet, at det holder os vågne om natten. Find din tone of voice og lær, hvordan du skiller dig ud fra mængden. Hej, halløj, godherligmorgen eller bare pænt goddag.Der er mange måder at begynde en mail på. Uanset hvilken vi...

Vores bud på analyse-værktøjer til kernefortællingen

Vores bud på analyse-værktøjer til kernefortællingen

Kernefortælling til Hetag Tagdækning.  Sidste år havde vi fornøjelsen af i samarbejde med Frederikke Andersen fra Hetag Tagdækning at udvikle Hetag Tagdæknings kernefortælling. Her brugte vi en lang række af vores yndlings analyse-værktøjer til kernefortællingen....

Skal dine tekster være 100 % bedre?


Få 3 siders tjekliste med 16 punkter + strategiske overvejelser samt huskeregler og kæpheste.

Din tjekliste er på vej, kig i din indbakke.