...

Tone of Voice er altafgørende, når nuancerne gør en forskel

Skrevet af Jeannette Refstrup

Bestyrelseskvinder er en forening, der helt fra begyndelsen har lagt et stort arbejde i sin strategi og herunder formuleringen af Tone of Voice samt ikke mindst eksekveringen af den i den løbende kommunikation.

Bestyrelseskvinder er et netværk, der blev stiftet i 2017. Netværket er for kvinder, der kan og vil arbejde i bestyrelser og advisory boards. Bestyrelseskvinder arbejder for at små og mellemstore virksomheder kan opnå større vækst ved at arbejde professionelt med deres bestyrelser.

Hanne Christensen er bestyrelsesleder og strategisk rådgiver, og tidligere næstformand for Bestyrelseskvinder. Hun har samarbejdet tæt med Gitte Glibstrup i Bestyrelseskvinder:

– Gitte Glibstrup har fra begyndelsen været med til at skabe den visuelle identitet og det brand, som Bestyrelseskvinder er i dag. Hun har været med til at fastlægge Tone of Voice og at fastholde den blandt andet som ansvarlig for driften af foreningens sociale medier.

Fra det strategiske til det praktiske

Strategien fastlægges i samarbejde med kommunikationsgruppen.

– Gitte er strategisk dygtig og er også dygtig til at binde strategien sammen med den praktiske udførsel.

– Det er en fordel, fordi kommunikationsarbejdet i en medlemsorganisation – som i mange andre organisationer – er meget bredt og strækker sig fra det strategiske arbejde til den praktiske udførsel, hvor budskaberne skal formidles og udgives på diverse platforme.

– Gitte var dygtig til at sørge for at vores Tone of Voice blev formuleret, og at vi derefter holder os til den. Hendes sproglige kunnen betyder, at vi får nuancerne med, og når man taler om det, vi taler om, gør nuancerne en stor forskel.

Hanne Christensen fremhæver også, at Gitte er god til at få kommunikation ned på jorden:
– Kommunikationsfaget kan godt virke enormt hokus-pokus, men det handler jo om at man kan forklare et eller andet godt.

Kort sagt er Gitte meget fagligt kompetent både på det strategiske og konkrete niveau hvor nuancerne bliver vigtige. Det bliver til gennemtænkt kommunikation i øjenhøjde.

Bred og lang erfaring skaber tillid

Hanne Christensen siger, at Gitte er beskeden:
– Men det skal man ikke lade sig narre af. Hun kunne godt tillade sig en højere cigarføring. Men det gør hun bare ikke. Den ydmyge tilgang til tingene, karakteriserer også hendes arbejde.
– Jeg mærker i vores samarbejde, at hun har en utrolig lang og bred erfaring, og det gør, at man som kunde oplever en utrolig ro. Hun tager alle sager helt cool og roligt. Hun er hverken højtravende eller højtråbende og derfor får man så stor tillid til hende.

Præcis positionering var afgørende

– I Bestyrelseskvinder er det i høj grad hendes fortjeneste, at vi har opnået den position, som vi har, og at omverden opfatter os som professionelle og kompetente.

– Vi har arbejdet rigtig meget med vores position; vi skulle ikke være ”skrigeskinker”, men ville kommunikere mere blødt og på en meget faktuel facon. Gitte er den, der skriver meget af vores indhold på blandt andet LinkedIn, og hun arbejder også med vores blog.

Gitte begyndte som frivillig i netværket, men da vi kunne se, at arbejdet krævede en hel del, blev vi klar over, at vi blev nødt til at købe os til hjælp. Det var helt naturligt, at det var hende, der tog den opgave.

– Det er en sag, hun brænder for og er meget engageret i. Derfor kan jeg også se, at hun ofte svarer på beskeder på snart sagt alle tider af døgnet.

Oplæg om kommunikation af bæredygtighed

Gitte har også af flere omgange hjulpet med planlægningen af Bestyrelseskvinders årsmøde. Senest i 2023 hvor årsmødets tema var ”Nye Veje” om den brede ESG-dagsorden.

Her faciliterede hun blandt andet et temabord om greenwashing og var tovholder og facilitator på dag 2 af årsmødet.

FAKTA

Vi hjælper blandt andet bestyrelseskvinder med:

  • Strategi
  • Fastlæggelse af Tone og Voice
  • Social Media strategi
  • Eksekvering af social media strategi
  • Redaktør på blog
  • Hjemmeside
  • Pressearbejde.

Om bestyrelseskvinder:

Bestyrelseskvinder er et netværk for kvinder, der kan og vil arbejde i bestyrelser og advisory boards. Ambitionen er at understøtte små og mellemstore virksomheder i at realisere vækstpotentiale ved at professionalisere bestyrelsesarbejdet og samtidig hjælpe og inspirere flere kvinder til at få interesse i og erfaring med bestyrelsesarbejde. Bestyrelseeskvinder er stiftet i 2017, og har i dag knap 200 medlemmer, der arbejder i ca. 400 bestyrelser og advisory boards landet over.

Skal dine tekster være 100 % bedre?

Når du klikker “tilmeld mig” siger du samtidig ja til at modtage digital markedsføring fra os. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores privatlivspolitik her.

* skal udfyldes

Måske kan du også lide …

Skal dine tekster være 100 % bedre?


Få 3 siders tjekliste med 16 punkter + strategiske overvejelser samt huskeregler og kæpheste.

Din tjekliste er på vej, kig i din indbakke.