VIDEO VIDEO VIDEO - levende billeder sælger

Video er en af de hurtigst voksende content-kategorier og får større respons end mange andre typer content – det ses for eksempel med kommunikation og markedsføring på YouTube.

I Strup & Strup samarbejder vi med en række meget dygtige fotografer, men i det daglige arbejde med Brand Journalism har de fleste brug for “bare” at kunne skyde en stump, hæderlig video med for eksempel en iPhone.

Derfor får du her vores 14 gode råd til video

 1. Tjek lyden. Der skal helst være ro omkring jer. Køb eventuelt en ekstern mikrofon. De er ikke så dyre.
 2. Hold telefonen på den ”brede led” – altså læg den ned.
 3. Hold telefonen stille. Hvil armen på noget. Det kan være godt at sidde over for hinanden på hver sin side af bord. Man kan også købe et lille stativ til telefonen.
 4. Hold telefonen, så du hen over kanten af den lige præcis kan have øjenkontakt med den, du interviewer. De færreste kan holde øjenkontakt med telefonen alene på en naturlig måde.
 5. Pas på modlys.
 6. Pas omvendt også på ikke at få din egen skygge til at falde ind i billedet.
 7. Tag en test-optagelse og tjek lyset – det kan godt betale sig at flytte rundt efter godt lys.

Og vi tager 7 gode råd mere

 1. Vælg en rolig baggrund. Ryd eventuelt lidt op i baggrunden. Pas på, at der ikke er nogen linjer, der ”halshugger” folk – eller en blomst i baggrunden, der ser ud som om, den vokser op gennem hovedet på folk. Er der linjer i baggrunden skal de være parallelle, for ellers vælter billedet.
 2. Tjek, at dit interview-offer ser ordentligt ud – er mascaraen løbet, sidder kraven skævt, skal der en kam gennem håret, eller er der andet, som forstyrrer budskabet?
 3. Instruér folk i at gentage dit spørgsmål for eksempel:
  Spørgsmål: ”Hvorfor valgte du at være med i netværket?”
  Svar: ”Jeg valgte at være med i netværket, fordi det er godt for min forretning.”
  Ikke: ”fordi det er godt for min forretning.”
 4. Du opmuntrer din interview-person til at tale videre ved at nikke lidt, mens de taler, og smile til dem. Prøv at lade være med selv at sige de ”hmmm-lyde”, man normalt bruger for at vise, man lytter.
 5. Du stopper folk ved at holde op med at nikke og smile – og eventuelt kigge væk.
 6. Videoen må max være 2 minutter. Under 1 minut bliver omvendt for nemt for kort. Ca. 1.20 – 1.40 er passende. Tendensen går dog mod kortere og kortere video. På Instagram er en video 15 sekunder, på Vine 6 sekunder.
 7. Tag videoen om, hvis den ikke fungerer. Dog max 3 gange. Ellers mister din interview-person gnisten og begynder at sige ting ”som jeg sagde før, så …”

Vil du have sparring på din indsats med video, så kontakt os gerne.