0

Video til hjemmesider er ikke TV … Levende billeder til facebook, Instagram og andre sociale medier

… Oh hvilken lettelse!

Der er ikke nogen vej uden om, hvis man arbejder med Brand Journalism og anden formidling på hjemmesider og sociale medier. De levende billeder vinder frem. Videomarkedsføring er det nye sort. Især hvis din målgruppe er de unge, bør du kraftigt overveje at komme på YouTube – og det kan ikke gå for hurtigt!

Så jeg tog på kursus i “video til nettet.” Det var med svedige håndflader og bævende hjerte, for jeg kan godt huske, hvilket udstyrs-helvede, det var at lære at producere tv, da jeg gik på journalisthøjskolen.

Men heldigvis er der sket flere ting siden. For det første er teknikken blevet noget lettere at gå til. For det andet er video til nettet ikke tv.

Hvordan bruger I video på jeres hjemmeside og facebook?

Til gengæld er video på nettet – uanset om den skal bruges på jeres hjemmeside, i e-mail marketing eller på sociale medier (Instagram, YouTube, Facebook) – effektfuld til mange andre ting.

  • Du kan skabe en lille kort fortælling om, hvordan dit produkt produceres.
  • Du kan vise ting, som vanskeligt lader sig forklare overbevisende på tryk.
  • Du kan lade dine kunder møde dig face-to-face.
  • Du kan lade din kunder komme med back-stage og føle sig som en del af teamet.
  • Du kan lade din kunder lære virksomheden bedre at kende og skabe et personligt bånd til dem.

Eller hvad med at

  • Lade kunderne fortælle, hvor god du er –  i levende billeder i stedet for i trykte ord (referencer)?
  • Få medarbejderne til at fortælle om stoltheden ved deres arbejde?

Især How-to (sådan gør du…) videoer er et kæmpe hit. Det kan for eksempel være “Sådan fletter du en fransk fletning” eller “Sådan skifter du en pære”.

En ide kan også være at samarbejde med en kendt YouTuber (du ved sådan en, der tjener penge på at lægge videoer på YouTube). Det kan du gøre ved at give YouTuberne nogle penge for så at producere en sponsoreret video på din YouTube kanal. Men husk kun at samarbejde med en YouTuber, hvis målgruppe er den samme som din – ellers er der jo ingen, der køber dit produkt efterfølgende.

Du kan også annoncere på YouTube – men vores erfaring er, at sponsoreret indhold virker bedre. Simpelthen fordi folk klikker væk fra annoncer, men de har ikke noget imod at se en sponsoreret video fra deres yndlings YouTuber.

Bruger du video som en del af din markedsføring? Vi vil meget gerne høre dine tanker og erfaringer!

Skrevet af den - Kategori Brand Journalism


Jeannette Refstrup

Jeannette Refstrup er partner og direktør i Strup & Strup. På bureauet arbejder hun særligt med corporate branding, krisekommunikation og forandringskommunikation. Jeannette bor i Horsens med sin mand og to sønner - og bruger fritiden på at høre country-musik, lave mad og gå ud til forskellige kulturelle oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *