Et stærkere brand leder til mere kirkegang

Skrevet af Jeannette Refstrup

Den 26. marts 2021

Faste kirkegængere, der går i en kirke med et stærkt brand, oplever flere sociale og spirituelle fordele ved kirkegangen – og der er sammenhæng mellem oplevede fordele og kirkegang; jo flere fordele, des mere kirkegang. Med andre ord – skab et stærkere brand, der leder til mere kirkegang.

Det konkluderer den anerkendte australske branding-forsker Riza Cassidy i et forskningsprojekt i 2011.

(Og jeg tillader mig at konkludere videre: Skab et stærkere brand, der leder til mere kirkegang).

I 2013 gentog han studiet. Da tilføjede han respondenter, som IKKE gik regelmæssigt i kirke.

Resultatet var, at branding har en stærkere effekt på oplevede fordele blandt de, der ikke går regelmæssigt i kirke end blandt de, der gør.

Antagelsen er, at de, der ikke går regelmæssigt i kirke, i højere grad ser sig selv som forbrugere i forhold til religion, og derfor er eksterne faktorer som for eksempel et tydeligt og stærkt brand vigtige.

I år er der valg til de danske kirkers menighedsråd, og i StrupStrup® ved vi, at branding og strategisk kommunikation gør en stor forskel, når man har noget på hjerte (uanset om man er en kirke eller en virksomhed).

Derfor har vi sammensat et hold af erfarne kommunikatører – Anne Kathrine S. Rosener, Jeanette Lund Houe, Søs Hansen og Søren Laursen – og udviklet en række pakkeløsninger, der kan hjælpe Jer med at skabe et stærkere brand.

Nysgerrig? Så se, hvordan vi kan hjælpe dig med at få skabt et stærkere brand her.

Fik du læst: Træng igennem verdens larm

Måske kan du også lide …

Derfor er humor en strategisk genistreg i din kommunikation

Derfor er humor en strategisk genistreg i din kommunikation

Et drys humor gør dig ikke kun uimodståelig at lytte til. Det er også et stærkt kommunikativt værktøj. Lær hvorfor, og hvordan du bruger det. Ved du, hvordan man får en fisk til at grine? Man putter den i kildevand. Der er nu intet som humor, der bryder isen, vel? Men...

Medlemskommunikation: Magasinet Bueskydning

Medlemskommunikation: Magasinet Bueskydning

Foto: Eva Kristensen • OL-skytte Maja Jager om at vinde over det mentale pres.• Portræt af compound-talentet Mathias Fullerton.• Præsentation af Frøbjerg 3D-buebane og Talentcenter Bueskydning.• Gode råd fra landstræner David Hauge om at tage springet fra...

Kirkekommunikation: Træng igennem verdens larm

Kirkekommunikation: Træng igennem verdens larm

Brug dig selv og fortæl jeres gode historier, hvis I vil have fat i den travle forældregeneration. (Dette indlæg har tidligere været bragt i magasinet "Kirken underviser") Vi forældre er ret svære at få i tale. Der er nemlig hele tiden mange, som vil have fat i os....

Skal dine tekster være 100 % bedre?


Få 3 siders tjekliste med 16 punkter + strategiske overvejelser samt huskeregler og kæpheste.

Din tjekliste er på vej, kig i din indbakke.